Fit & Gezond

Wat vrouwen het liefst doen op het toilet

Wat vrouwen het liefst doen op het toilet

Foto: Shutterstock

Veel vrouwen genieten van een toiletbezoek omdat ze dan rustig kunnen nadenken. Dat blijkt uit een enquête van het Nederlandse tijdschrift Viva, waaraan 350 dames meewerkten.

Onze vrouwelijke noorderburen lassen gemiddeld vijf keer per dag een sanitaire pauze in die tussen de één en de drie minuten duurt. Maar liefst 44 procent van de geënquêteerde dames geeft toe dat ze toiletbezoekjes gebruikt om even na te denken, terwijl 27 procent de bezoekjes beschouwt als kwalitatieve me-time.

Zo’n 30 procent slaat een boek open op het toilet, 28 procent kijkt wat er gebeurt op sociaalnetwerksites en 23 procent verfraait hun make-up. Opmerkelijk detail: een kleine 12 procent van de dames zag haar telefoon reeds in de pot belanden.

Uit de antwoorden blijkt nog dat de vrouwen ook duidelijke plasangsten hebben. Zo doet 40 procent van hen niet aan wildplassen – ook niet in noodgevallen. Daarnaast is ongeveer de helft van hen bang om te veel lawaai te maken op het toilet, zeker als er buiten een lange wachtrij staat. Zo’n 20 procent houdt haar behoefte op tot ze op een vertrouwde toiletbril zit.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees