Recordpoging Flügel drinken gaat niet door

Recordpoging Flügel drinken gaat niet door

Foto: dbw

ANTWERPEN - De uitbaters van Feest-& Danscafé 't Veurleste uit Antwerpen hebben na lang samenzitten met uitdager Tom Noble besloten om de recordpoging 200 Flügel-flesjes drinken in 1 uur, niet te laten doorgaan in hun café.

'Na advies van sommige mensen lijkt het ons onverantwoord om deze recordpoging te laten plaatsvinden. Het record eventueel afbouwen is dus ook geen optie', aldus het café in een persbericht. 

De recordpoging had normaal plaatsgevonden deze vrijdag en was volledig onder uitdager Tom Nobles verantwoordelijkheid. 

Het record flügel drinken staat op naam van een Nederlander, die 110 flesjes in drie uur tijd leegdronk. Peanuts, meende Noble. Vrijdagavond wou hij maar liefst tweehonderd flesjes van 20milliliter met een alcoholpercentage van 10procent soldaat maken. Dat staat gelijk aan een vijftal flessen wijn.

Ook experts vroegen de man om de recordpoging te annuleren. 'Afhankelijk van zijn gewicht en wat hij heeft gegeten, zal Tom zo'n 3,5 tot 9promille alcohol in zijn bloed hebben. Mijn advies is dan ook heel duidelijk', zei Kristof Maudens, toxicoloog aan de Universiteit Antwerpen, ‘Doe dit alstublieft niet.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio