Theo Bos wint massasprint in Genk

Theo Bos heeft de derde etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Nederlander van Rabobank was de snelste in een massasprint in de straten van Riemst. John Degenkolb werd tweede, Heinrich Haussler derde.

De derde etappe van deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers werd vandaag gereden in Limburg, over 188km tussen Riemst en Genk met onder andere een passage door Maastricht en over de Cauberg (gelijkaardig aan het parcours van het WK in Valkenburg). Alex Dowsett (Sky Procycling), Laurens De Vreese (Topsport Vlaanderen0Mercator), James Vanlandschoot (Accent Jobs-Willems Veranda's) en Matteo Bono (Lampre-ISD) zorgden voor de traditionele lange vlucht van de dag, maar konden de sprint niet vermijden.

Orica-GreenEdge controleerde het tempo in het peloton voor leider Jens Keukeleire en viel de vier vluchters van de dag op 10 kilometer van de streep op de nek. De sprintersploegen namen vervolgens het commando over, en ondanks een late uitval van Luke Roberts raakte er niemand weer weg. In een chaotische sprint ging Theo Bos vroeg aan en leek vol te houden tot op de meet. De Nederlander begon erg vroeg te juichen, Degenkolb leek de Rabobankrenner nog te remonteren, maar hield uiteindelijk een half wiel over.

Jens Keukeleire blijft aan de leiding in deze Eneco Tour, maar het verschil in het algemeen klassement blijft onbestaande.


Top-10:

1. Theo Bos (Ned) 188 km in 4u14'49"
2. John Degenkolb (Dui) z.t.
3. Heinrich Haussler (Aus)
4. Michal Kwiatkowski (Pol)
5. Manuel Belletti (Ita)
6. Francisco Ventoso (Spa)
7. Alessandro Petacchi (Ita)
8. Michael Van Staeyen
9. Alexander Kristoff (Noo)
10. Jacopo Guarnieri (Ita)

Bekijk de volledige stand op de wedstrijdfiche van Sportwereld.be.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.