Fifties-romantiek met Lovers and Lollipops aan Bijlokesite

GENT - Wie zin heeft in een romantisch filmavondje: vanavond toont Viewmaster de fifties classic Lovers and Lollipops op het grote scherm aan de Bijlokesite. "Deze film is een jaren 50 romance en liefdesverklaring aan New York, een feel good film. De perfecte film voor een zwoele zomeravond", klinkt het.

Viewmaster is een jaarlijks terugkerend evenement van openluchtcinema rond één thema, bepaald door de plaats van het gebeuren. Dit jaar is dat ‘Lichaam’, verwijzend naar de oorspronkelijke hospitaalfunctie van de Bijlokesite, waar Viewmaster dit jaar neerstrijkt. Elke film wordt ingeleid door een ‘viewmaster’.

‘Viewmaster’ Freddy De Kerpel beet vorige vrijdag de spits af met de boksfilm When we were kings. Vrijdag is het de beurt aan het STAM, dat kiest voor Lovers and Lollipops. "Lovers and Lollipops is een film van het Amerikaanse duo Engel en Orkin. Deze film is een jaren 50 romance en liefdesverklaring aan New York, een stad die als een lichaam groeit en evolueert: 'een feel good film die New York traag observeert tijdens bloedhete dagen, in zwart-wit en door de ogen van een kind'. De perfecte film voor een zwoele zomeravond!"

De projectie begint bij het invallen van de duisternis. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Zwarte Zaal van KASK, op dezelfde site.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio