Eerste nieuw spoor Sint-Pietersstation in november klaar

Eerste nieuw spoor Sint-Pietersstation in november klaar

De nieuwe ingang aan de achterkant van het Sint-Pietersstation zal tegen eind november klaar zijn. Foto: Project Gent Sint-Pieters

GENT - Op 12 november stopt er voor het eerst opnieuw een trein aan spoor 12, het eerste afgewerkte spoor van het vernieuwde Sint-Pietersstation. Eind november zal ook de nieuwe ingang aan de achterkant van het station klaar zijn.

Het afwerken van spoor 12 is de eerste grote stap in het enorme renovatieproces van het Sint-Pietersstation. Het spoor werd in september 2010 afgesloten, maar zal tegen 12 november volledig gerenoveerd en overkapt zijn met een glazen bekleding.

Reizigers zullen tegen eind november ook het station binnen kunnen langs de nieuwe ingang aan de kant van het Mathildeplein, het nog aan te leggen plein aan de Voskenslaan. ‘De glazen gevelpartij, inclusief klok en lichtpanelen zal tegen dan afgewerkt zijn’, zegt Gisèle Rogiest van het Project Gent Sint-Pieters. Zo krijgen de reizigers voor het eerst een blik op hoe het nieuwe Sint-Pietersstation er zal uitzien op het einde van de renovatie.’

Tractoren

Om spoor 12 afgewerkt te krijgen worden de werken de komende weken nog opgedreven. Tractoren voeren deze week elke dag tonnen steenslag aan om het spoor op te hogen. ‘Spoor 11 is ondertussen ook al afgebroken. In het najaar begint men aan spoor 10 om zo verder te gaan tot aan spoor 1’, zegt Rogiest.

De renovatie van het Sint-Pietersstation schiet goed op, maar duurt nog een decennium. In 2022 moet het station afgewerkt zijn. Alle perrons krijgen één grote, aaneengesloten overkapping in glas en staal.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio