Mama

VIDEO. 'Zwangere vrouwen zijn onuitstaanbaar'

Als je zelf in blijde verwachting bent, zal je het vast ontkennen, maar zwangere vrouwen kunnen uiterst irritant gedrag vertonen. Alles moet rond hen en de baby draaien, vaak tot ergernis van vriendinnen en familie. Amerikaans komisch duo Garfunkel & Oates maakte daarom het liedje 'Pregnant Women Are Smug'. Vrij vertaald wordt dat 'Zwangere Vrouwen Zijn Zelfingenomen'.

Garfunkel & Oates, pseudoniemen voor komieken Riki Lindhome en Kate Micucci, hebben een show op HBO Go, het online platform van televisiezender HBO. De clip die bij 'Pregnant Women Are Smug' hoort, maakte deel uit van dat televisieprogramma. 

De twee vrouwen winden er geen doekjes om: zwangere vrouwen zijn irritant. In de Engelse tekst van hun hilarische song luidt het onder andere: 'Zwangere vrouwen zijn zelfingenomen. Iedereen weet het, maar niemand zegt het. Omdat ze zwanger zijn.' En 'Ik kan niet meer tellen in hoeveel clichés je nu spreekt.' Daarmee verwijzen Garfunkel & Oates naar gemeenplaatsen als 'zolang het maar gezond is'.

De hilarisch video sleurt het stereotype van de zelfingenomen vrouw in verwachting er helemaal door en geeft de dames in kwestie nog een gouden devies mee: 'You're just giving birth now, you're not Mother Earth now.'

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees