Grote benefiet voor mindervalide Buffalo Ben

Fuiven voor rolstoel

Ben De Bruyne, alias Buffalo Ben, heeft een nieuwe, lichte rolstoel nodig.

Gent -

Wie zichzelf een beetje Buffalo noemt, kent zonder twijfel Ben De Bruyne (31). De diehard AA Gent-supporter rolt sedert zijn veertiende door het leven op twee ‘indianenhoofden’. Omdat de kosten aan zijn rolstoel immens groot zijn, organiseren enkele van zijn vrienden de benefiet ‘Chess for wheels’.

Ben De Bruyne een levende Buffalolegende noemen, is misschien een tikkeltje overdreven, maar veel scheelt het toch niet. Iedereen met een blauw-wit hart kent de goedlachse Gentenaar, die op zijn veertiende in een rolstoel belandde na een tumor in de rug. Ondanks zijn handicap zit hij nooit stil. De Bruyne is IT-medewerker bij de Vlaamse overheid, coördinator van sfeerorganisatie Buffalo Indians, moderator van het KAA Gent-forum en lid van Inside. Bij die laatste organisatie ijvert de Buffalo voor betere accommodatie voor rolstoelpatiënten in de Belgische voetbalstadions. Zo gaf hij onder meer al advies voor het nieuwe Arteveldestadion. Tussen al die activiteiten door zwemt, duikt, basket en waterskiet De Bruyne ook.

‘Iemand die zo actief is als ik heeft nood aan een stevige en lichte rolstoel. Maar dat kost al gauw 5.000 euro’, vertelt Ben De Bruyne. ‘Rolstoelpatiënten krijgen echter maar 1.800 euro terugbetaald bij de aankoop van een rolstoel. Bovendien kost ook het onderhoud pakken geld.’

Omdat de man nood heeft aan een nieuwe rolstoel en hij zelf niet alle kosten kan dragen, besloot Sven Blansaer (30) een benefiet te organiseren. ‘Ben is een goede vriend van mij. In het verleden organiseerde hij zelf al eens een kleine fuif, maar nu wilde ik echt iets groot op het getouw zetten’, vertelt Blansaer. ‘We willen geld inzamelen voor een nieuwe rolstoel en het onderhoud ervan. In totaal hopen we meer dan 5.000 euro te verzamelen.’

Solidaire Buffalo’s

Op vrijdag 21 september organiseert Sven Blansaer daarom Chess for wheels, een walking dinner en fuif in het Chess Café op de Ottergemsesteenweg. ‘Voor de fuif strikten we enkele Buffalogezinde dj’s. Ik sta ervan versteld hoe groot de solidariteit binnen de AA Gent-familie is. Iedereen is bereid een steentje bij te dragen. Het feit dat Ben steeds in de weer is voor de Buffalo’s helpt natuurlijk veel. Nu is het het ideale moment voor de vele supporters om eens iets terug te doen voor hem’, zegt Sven.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio