Studio Woot Woot opent zaak in Serpentstraat

Walter-tafel is hip

Walter-tafel is hip

Karine Soors en Vincent Dedeurwaerdere in hun ontwerpbureau Studio Woot Woot. Foto: fvv

Gent -

Omdat ze geen mooie tafels vonden voor hun koffiebar Walter, besloten Karina Soors en Vincent Dedeurwaerdere om ze dan maar zelf te maken. Hun bar bestaat niet meer, maar de Walter-tafels zijn geliefd tot in Amsterdam. Ze zijn nu ook te bewonderen in de showroom van hun ontwerpbureau Studio Woot Woot in de Serpentstraat.

Een retro-onderstel met een modern tafelblad in snoepkleurtjes. De Walter-tafel past volledig in deze tijdsgeest. En dat merken Karina Soors en Vincent Dedeurwaerdere van het ontwerpbureau Studio Woot Woot. Elke maand maakt Dedeurwaerdere zo’n tien tafels met de hand, er komen zelfs bestellingen vanover de grens.

Koffiebar

Het begon nochtans klein. Drie jaar geleden opende het koppel koffiebar Walter op de Poel. De zoektocht naar een tof interieur verliep niet vlekkeloos. ‘Alle cafétafels die we zagen, waren zo standaard’, zegt Soors. ‘Daarom bestelden we een lot oude tafels, waarvan we het onderstel gebruikten. En Vincent maakte er een kleurrijk blad voor.’

‘Waar heb jij die tafels gekocht?’, vroegen klanten ons steeds opnieuw en na een tijdje hadden we een lijst met twintig mensen die de tafels wilden kopen de dag dat we ermee zouden stoppen.

Dat einde kwam twee jaar later, ‘want een koffiebar valt niet te combineren met een gezin’.

Maar het verhaal van de Walter-tafel is nog lang niet uitverteld. De twee richtten het ontwerpbureau Studio Woot Woot op in Gentbrugge. En sinds kort hebben ze ook een showroom en een bureau in de Serpentstraat, in het pand waar vroeger de stripwinkel De Gouden Schaar zat.

Naast de Walter-tafel, ontwerpen en maken ze ook bijzetblokken en binnenkort komen daar ook kleurrijke kasten en stoelen bij.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio