Mogelijk gestolen Antwerpse stadsfiets gesignaleerd in Marokko

Mogelijk gestolen Antwerpse stadsfiets gesignaleerd in Marokko

Deze foto van de Antwerpse stadsfiets stond op Facebook.

ANTWERPEN -

Op internet is enkele dagen geleden een foto geplaatst van een jongeman in Marokko op een fiets die identiek lijkt aan de stadsfietsen die in Antwerpen gehuurd kunnen worden. Het is nog niet duidelijk of de fiets ook effectief in Antwerpen ontvreemd werd en hoe het vehikel tot in Afrika geraakte.

Op Facebook is woensdag een foto opgedoken van een jongeman die in Marokko op een fiets rijdt die wel heel erg lijkt op een Antwerpse Velo, die je kan huren als alternatief voor het openbaar vervoer.

Tweehonderd reacties

Op de foto kwamen meer dan tweehonderd reacties. Veel mensen vermoeden dat de fiets in Antwerpen gestolen werd en door de jongeman werd meegenomen naar Marokko. ‘Het zou natuurlijk kunnen dat het een van onze fietsen is. Maar in Barcelona en Mexico-Stad rijden ze met dezelfde fietsen rond, dus hij kan evengoed van daar zijn’, zegt Dimitri Rondeaux van Velo Antwerpen.

Op de stadsfietsen in Antwerpen kleeft een sticker met de A van Antwerpen. Op de fiets van de jongeman in Marokko is daar geen spoor van.

Serienummer

‘De enige manier om te controleren of het om een Antwerpse fiets gaat, is het serienummer controleren. Maar je begrijpt dat we voor één fiets niet naar Marokko reizen’, zegt Rondeaux.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio