Winkeldetectives beleven drukke middag

Antwerpen -

Inspecteurs van winkelketens C&A, Esprit, Hema, Fnac en Decathlon konden woensdagmiddag meerdere dieven op heterdaad betrappen. De meesten werden opgepakt.

Rond het middaguur werd een vrouw (30) geklist toen ze in de Abdijstraat twee rokken en een kleed probeerde te stelen bij C&A.

Om 15.15 uur werd een kledingdief (24) bij Esprit op de Meir betrapt toen hij een beveiligd T-shirt wilde stelen via een geïsoleerde tas. Vlakbij werd rond half vier nog een 21-jarige vrouw tegengehouden toen ze een bh wilde jatten in de Hema.

Verderop probeerde een duo (27 en 28 jaar) een smartphone te stelen bij Fnac op de Groenplaats. Bij een drankje in de cafetaria knipten ze de verpakking open en verstopten ze de buit onder hun kleren. Een 31-jarige man was bij Mediamarkt dan weer op een nieuwe telefoon uit. Een inspecteur van de winkel aan De Keyserlei zag hoe hij rond 16.30 uur de beveiligingskabel van een toonzaalmodel trok. Daarop trad het alarm in werking en vluchtte de dader. Enkele andere inspecteurs konden hem vatten.

Een uurtje later liep tot slot nog een winkeldief tegen de lamp bij Decathlon aan de Noorderlaan. De man had geprobeerd om twee paar schoenen, een rugzak, twee trainingsbroeken en een trainingsvest te stelen. Hij bleek niet aan zijn proefstuk toe en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio