Uitgebrand café wordt doe-het-zelfzaak

Zes Hoeken krijgt nieuwe bestemming

Zes Hoeken krijgt nieuwe bestemming

Buren vroegen om het pand te slopen uit veiligheid, maar het voormalig café wordt nu toch gerenoveerd. Foto: fg

Tienen -

Het vroegere café Zes Hoeken heeft een nieuwe eigenaar gevonden. De firma Lebegge uit Goetsenhoven, een handelszaak in bouwmaterialen en vloeren, zal er zich vestigen

‘We hebben moeten wachten met ingrijpen omdat een rechtszaak liep tegen de uitbaters omwille van een failissement’, zegt burgemeester Marcel Logist (SP.A). ‘De uitspraak luidde het gebouw te verkopen. De akte is zopas ondertekend bij de notaris.’ ‘Aanvankelijk dachten we de boel te slopen en er luxe-appartementen te bouwen’, laat Gunther Lebegge verstaan. ‘Maar de ligging is daar minder geschikt voor. We zitten vlak naast sociale appartementen in Het Weezenhuis aan het Kapucijnenplein en naast het vroegere gasthuis, waarin vroeg of laat ook sociale woningen komen.

Brand

Concurrentieel leek ons opzet niet interessant. Vandaar dat we kiezen voor een paar appartementjes en een winkel- of brasserieruimte op de benedenverdieping. Dat kan de wijk wat nieuwe handelsimpulsen geven, want nu schieten er daar niet veel zaken meer over. In 2009 teisterde een brand het dak van het vroegere café Zes Hoeken en nadien buurtwinkel De Wijngaard op de hoek van de Lombardstraat en de Beauduinstraat in Tienen. Sindsdien bleef het pand onbewoond. Het dak is nog steeds afgedekt met een zeil. Door de brand sprongen leien stuk en is het niet uitgesloten dat asbestvezels vrijkwamen. Bepleistering hangt los aan de muren en dakgoten riskeren naar beneden tot op straat te donderen. Buren vroegen het stadsbestuur het pand te laten slopen uit veiligheid, maar dat gebeurt dus niet.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio