Aarschot werkt samen met huurdersbond Vlaams-Brabant

Aarschot -

Voortaan kunnen huurders in Aarschot juridisch advies krijgen over problemen met hun woning. De stad werkt samen met de huurdersbond Vlaams-Brabant.

Inwoners uit Aarschot die een woning huren maar problemen ervaren met hun huurwoning, moesten tot voor kort aankloppen bij het hoofdkantoor van de huurdersbond in Leuven. Vanaf 1 september is dat verleden tijd. Het stadsbestuur van Aarschot gaat een samenwerking aan met de Vlaams-Brabantse huurdersbond, waardoor de inwoners van Aarschot in hun eigen stad terecht kunnen voor juridisch advies over problemen met hun huurwoning. De stad biedt de huurdersbond een lokaal aan waar medewerkers twee halve dagen per maand ter beschikking staan om een antwoord te geven op allerlei vragen en problemen die te maken hebben met het huren van een woning.

Elke huurder kan lid worden van de huurdersbond tegen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van twaalf euro en krijgt daarvoor onbeperkt advies en bijstand. ‘Wij hebben de jongste jaren grote inspanningen geleverd om een goed woonbeleid uit te bouwen’, zegt burgemeester André Peeters (CD&V). ‘Zo hebben we ingezet op het realiseren van extra sociale huurwoningen en betaalbare woningen met het project Poortvelden.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio