Politie vat drie gauwdieven in Gasthuisstraat

Turnhout -

Het team straatcriminaliteit van de politie regio Turnhout kon woensdagmiddag in de Gasthuisstraat in Turnhout drie gauwdieven op heterdaad betrappen.

De drie verdachten, allemaal van Roemeense afkomst, hadden kort voordien de portefeuille van een bejaarde vrouw gestolen. ‘De verdachten gingen daarbij op een bijzonder professionele en doordachte wijze te werk’, zegt Guy Sas, hoofd team straatcriminaliteit.

‘Terwijl één van de verdachten het slachtoffer aanspreekt en hem op die manier tracht af te leiden, graait een tweede verdachte de portefeuille uit de handtas van het slachtoffer. De buit wordt meteen na de diefstal doorgegeven aan nog een derde verdachte, zodat de eigenlijke dief bij een eventuele betrapping geen buit bij zich heeft.’

De drie Roemeense gauwdieven zijn door de politie opgepakt en donderdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft het drietal aangehouden. Dinsdag verschijnen de verdachten voor de raadkamer.

‘We willen de bevolking waarschuwen voor verdachte gedragingen tijdens het winkelen. Wie door een onbekende wordt aangesproken, houdt intussen best de handtas extra in de gaten. ’ Ook de komende dagen en weken zal de politie met anonieme patrouilles extra waakzaam zijn in de winkelstraten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio