Wietplantage ontmanteld in hartje Baardegem

Wietplantage ontmanteld in hartje Baardegem

De speurders vielen gisterochtend binnen in deze villa in de Dorpsstraat

Baardegem -

De politie ontmantelde gisteren een grote wietplantage in de Dorpsstraat in Baardegem.

Het is de tweede maal in enkele jaren tijd dat in hetzelfde pand een drugskweek werd ontdekt. Enkele van de kwekers en voortverkopers zijn opgepakt.

Politie en gerecht hielden al geruime tijd het reilen en zeilen in de gaten van personen die wietplanten aan en afvoerden uit een grote hangar van de verwaarloosde villa met huisnummer 13 in de Baardegemse Dorpsstraat.

Donderdagochtend rond 5 uur omsingelde de politie het pand en trok naar binnen. In de hangar werd een grote en moderne wietplantage ontdekt die draaide op illegaal afgetapte elektriciteit.

Moeilijk bereikbaar

Tegelijk werd een camionette in beslag genomen die geladen stond met tientallen drugsplanten.

Enkele verdachten werden opgepakt maar over wie het gaat wou het parket gisteren nog niet kwijt.

In de loop van de dag werd de plantage ontmanteld en werden de marihuanaplanten met wagens van de stad Aalst weggevoerd voor vernietiging. De installatie zelf zat goed verscholen tussen bomen en ander groen en was moeilijk bereikbaar voor de politiediensten.

In maart 2008 werd op diezelfde plaats ook al een plantage ontdekt nadat de installatie door een kortsluiting in brand was gevlogen.

Deze keer werd de kweek ontdekt nadat er vaak verdachte bewegingen werden gemeld rond de villa en de hangar. De politie hield de omgeving al geruime tijd discreet in de gaten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio