Michael R. Roskam werkt aan serie voor HBO

Michael R. Roskam werkt aan serie voor HBO

Foto: Photo News

Michael R. Roskam, de regisseur van Rundskop, regisseert een proefaflevering van een nieuwe reeks voor de Amerikaanse tv-zender HBO. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) donderdag in een persbericht. De regisseur van onder meer "Rundskop" is ook de bedenker van de reeks, die zich in de nabije toekomst in Brussel afspeelt.

HBO heeft plannen met het script van Buda Bridge, een misdaadverhaal dat zich afspeelt in Brussel. "Buda Bridge Bitch" is een futuristische tv noir-serie over een geheimzinnige vrouw op de Budabrug, gewelddadige misdaden en ongehoorde onderzoekstechnieken.

Roskam zal het script schrijven en een pilootaflevering van de reeks regisseren. Hij zal samenwerken met Michael Mann en Breaking Bad-producent Mark Johnson. Mann en Johnson zijn de executive producers, Roskam wordt co-executive producer

Johnson ontmoette Roskam in de aanloop naar de Oscars als voorzitter van de selectiecommissie voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Michael Mann overhandigde Roskam het certificaat van de nominatie voor Rundskop.

Zowel Mann als Johnson waren onder de indruk van Rundskop en waren al langer op zoek naar een project met Roskam. Roskam stelde Mann en Johson zijn idee voor de serie voor, waarna ze samen naar HBO trokken. Nu moet Roskam het concept en verhaal van de serie ontwikkelen en de pilootaflevering uitschrijven.

"Eenmaal dat dit het ok van HBO heeft, dan regisseer ik deze en komt er een ’writers room’ die de rest van de serie volledig uitschrijft", aldus Roskam in het persbericht.

De regisseur is heel tevreden met het nieuws. "Anderzijds mogen we ook niet te hard van stapel lopen", waarschuwt hij. "Beschouw dit zoals scenariosteun krijgen van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Schrijven en gefocust blijven is nu de boodschap."

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees