Romney struikelt over sikh-tempel

Romney struikelt over sikh-tempel

Foto: AFP

De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney heeft opnieuw een pijnlijke uitschuiver gemaakt in een toespraak. Romney had het tot twee keer toe over een sheik tijdens een speech over de schietpartij in een sikh-tempel van afgelopen zondag.

Tijdens een toespraak voor geldschieters in West Demoines zei Romney dat hij eerder op de dag een moment stilte had ingelast voor de de mensen die hun leven verloren bij de 'sheik-tempel'. Nadien zei hij nog dat 'sheik-mensen tot de vreedzaamste en liefhebbendste individuen horen die je je kunt voorstellen.'

De woordvoerder van Romney zei achteraf dat Romney een lange dag had gehad en dat iedereen wel begrepen had dat hij verwees naar het bloedbad in de sikh-tempel.

Zondag schoot een 40-jarige ex-militair in de Amerikaanse staat Wisconsin in een sikh-tempel zes mensen dood. 

Sikhs zijn in de VS sinds de aanslagen van 9/11 wel meer het slachtoffer van aanslagen. Veel Amerikanen denken ten onrechte dat hun slachtoffers ‘verwant waren met Osama bin Laden’ of ‘iets te maken hadden met de terreuraanslagen van 2001’, die werden gepleegd door extremistische moslims.

Romney ging de voorbije weken al verschillende keren uit de bocht. Zo schopte hij tegen de schenen van de Britten door te zeggen dat ze niet klaar waren voor de Olympische Spelen. In Israël haalde hij ook de woede van de Palestijnen op de hals door te stellen dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en dat de economische verschillen tussen de Palestijen en Israëliërs te verklaren zijn door culturele verschillen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees