5 tips om je geliefd te maken bij je collega's

5 tips om je geliefd te maken bij je collega's

Foto: jobat.be

Werken is veel leuker als je goed overeenkomt met je collega’s. Maar hoe maak je jezelf geliefd bij anderen, zonder al te veel jezelf te verloochenen? Enkele handige tips!

1. Straal energie en vertrouwen uit

Wie het kantoor binnenwandelt met de hele wereld op zijn schouders, zal niet snel worden benaderd door anderen. Een luie en inactieve persoon is niet aantrekkelijk. Opgewekt goeiemorgen zeggen, kan al veel doen, zelfs al zit je met een ochtendhumeur.

2. Wees op tijd

Te laat opduiken op een meeting kan voor anderen zeer irritant zijn. Ook wie laat aankomt en vroeg vertrekt op kantoor kan op niet veel sympathie rekenen.

3. Er was eens …

Vertel af en toe een grap. Geen betere manier om populair te worden dan je collega’s te doen lachen. Ook in gewone dagdagelijkse situaties of in een meeting kan een kwinkslag veel doen.

4. Daten

Niet op een flirterige manier, maar probeer een persoonlijke band te creëren met je collega’s. Niet enkel met wie je sowieso al opschiet.

5. Laat je pyjama thuis

Thuis kan je rondlopen in je pyjama, maar op het werk zou dat een raar zicht zijn. Op kantoor gelden andere regels. Op het vlak van gedrag kan niet alles, creëer een werkbare versie van jezelf, zonder dat dit al te veel afwijkt van wie je echt bent.

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees