Arme Klaren 'blijven zaak evalueren'

Arme Klaren 'blijven zaak evalueren'

Foto: Photo News

De Arme Klaren van Malonne blijven warm en koud blazen over het al dan niet opvangen van Michelle Martin. Gisterenavond lieten ze via de woordvoerder van de bisschoppen weten dat ze bij hun beslissing blijven om de ex van Dutroux in hun klooster te ontvangen, maar op de RTBF-radio was vandaag te horen dat ze de zaak tegelijkertijd blijven evalueren.

'We hebben niet gelogen tegen de familie Marchal. Op dit moment blijven we bij onze beslissing om Michelle Martin op te vangen, maar dat belet niet dat we de situatie opnieuw evalueren, zoals we dat de hele tijd doen. Op dit ogenblik ogenblik komen we evenwel niet terug op onze oorspronkelijke beslissing'; klonk het donderdag op RTBF-radio. 

Woensdagavond had de woordvoerder van de bisschoppen al laten weten dat de nonnen Martin nog steeds onderdak willen bieden en dat ze zich houden aan het persbericht van 31 juli waarin ze hun beslissing om Michelle Martin te ontvangen uitleggen.

Die mededeling was een reactie op een verklaring van Paul Marchal, die eerder woensdag een gesprek had gehad met de Arme Klaren en daar te horen had gekregen dat de nonnen opnieuw gingen stemmen over de mogelijke komst van Martin. 

De ontkenning van de woordvoerder zorgde dan ook voor verontwaardiging bij zowel Paul Marchal als bij Jean Lambrecks, respectievelijk de vaders van de vermoorde An en Eefje. 

'Dit is verwerpelijk. Hier zit echt iets meer achter,' aldus Lambrecks. 'We gaan proberen wat we nog kunnen doen om het tegen te houden.'

Marchal vond het vreemd dat er nu al een beslissing is omdat de nonnen hem zegden dat die enkele dagen op zich kon laten wachten. 'Ik vind het bovendien vreemd dat het niet de nonnen zelf zijn die nu communiceren,' zo zei hij deze ochtend op de VRT-radio. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees