Seks & Relaties

Meeste vrouwen zijn trots op hun borsten

Meeste vrouwen zijn trots op hun borsten

Foto: Shutterstock

Driekwart van de vrouwen zijn best tevreden met hun borsten, dat blijkt uit de Nederlandse boezemenquête van de website Vrouwonline.

Ruim 40 procent van de ondervraagde dames is zo’n grote fan van hun boezem dat ze er maar al te graag mee pronkt. Eén op de drie vrouwen vindt haar borsten gewoon acceptabel en is ervan overtuigd dat ze geen reden heeft tot klagen. Meer dan de helft van hen zou dan ook nooit plastische chirurgie ondergaan om iets aan haar boezem te laten veranderen.

De minderheid van de geënquêteerden is niet tevreden over hun buste. Zo’n 22 procent vindt dat haar borsten te veel hangen, terwijl 16 procent droomt van een grotere cupmaat. Eén op de tien vindt dan weer dat ze over een te grote boezem beschikt. Bij de vrouwen die niet tevreden zijn over hun borsten, denkt een kwart na over een plastische ingreep. Eén op de tien dames maakt ook effectief een afspraak in een schoonheidskliniek.

Uit de peiling blijkt nog dat 70 procent van de dames tijdens een vrijpartij graag aangeraakt wordt aan haar borsten. Daarnaast werd ook duidelijk dat meer dan de helft van hun partners tevreden zijn met de boezem van hun vrouw of vriendin.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees