Brandweer klaar met blussen aan H&M-site in Brussel

Foto: Twitter/kennethdee

BRUSSEL - In de nacht van woensdag op donderdag hebben de laatste ploegen van de Brusselse brandweer de site van de zware brand in de Nieuwstraat verlaten. Volgens de brandweer zijn alle blus- en beveiligingswerken achter de rug en is er geen gevaar meer dat het vuur opnieuw opflakkert of de getroffen gebouwen zouden instorten.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winkels die gevestigd zijn op de benedenverdieping van de getroffen gebouwen, hun deuren opnieuw kunnen openen. Dat hangt af van de branddeskundige van het Brusselse parket, zo meldt de Brusselse politie.

De brand in de Nieuwstraat ontstond dinsdagavond op een werf op de bovenste verdieping van enkele panden, waaronder de vestigingen van winkelketens H&M, Hema en Forever 21. Omdat de werf moeilijk toegankelijk was, kostte het de brandweer heel wat moeite om het vuur te bedwingen. De schade was aanzienlijk, maar bleef beperkt tot de bovenverdiepingen. Geen van de winkels zelf werd getroffen.

De Brusselse brandweer bleef wel de hele dinsdagnacht en woensdag ter plekke om heropflakkeringen te voorkomen en de site te beveiligen. Woensdagavond waren nog een tiental brandweerlui ter plaatse, maar die konden tegen middernacht ook de plaats van de brand verlaten.

De omgeving is nu afgezet met nadarhekken. Dat blijft zo tot de branddeskundige van het parket de plaats heeft vrijgegeven. Die deskundige heeft de brandsite woensdagnamiddag al bezocht, maar het is nog niet duidelijk of zijn onderzoek al is afgesloten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio