Donderdag 9 augustus (slot)

Colruyt-aandeel koerst fors hoger op Brusselse beurs

Op de Europese beurzen zat er vandaag weinig schwung. Alleen Colruyt kon in Brussel verbazen, met een plotse koersverhoging van bijna 4,5 procent.

De beurs in Brussel is donderdag geëindigd met een bescheiden winst van 0,49 procent, op 2.351,98 punten. Afgezien van uitschieter Colruyt beleefde de Bel20 net als woensdag een weinig bewogen handelsdag.

Tijdens de laatste uren van de handelsdag koerste het aandeel van de retailgroep, zonder ogenschijnlijk concrete aanleiding, bijna 4,5 procent hoger tot 38,49 euro. Aannemelijke verklaring is dat het geloof van beleggers in de winkelgroep uit Halle standhoudt sinds de beter dan verwachte gepresenteerde jaarcijfers in juni. Ook Delhaize won 1,19 procent.

Een andere grote stijger was Ageas, voortgestuwd door het nieuws dat Royal Park Investments (RPI), het vehikel waarin risicovolle kredieten van de vroegere Fortis Bank zijn ondergebracht, voor zit op schema met het terugbetalen van de schulden. Ageas is voor 44,7 procent eigenaar van RPI. Het aandeel van de verzekeraar won 2,37 procent, tot 17,53 euro. Ook het bankaandeel van KBC ging donderdag 1,60 procent hoger (tot 18,12 euro). 

Ook elders op de Europese beurzen was er niet veel animo. De DAX-index in Frankfurt vertoonde na beurssluiting nauwelijks winst (+0,02 procent). De Parijse CAC40-index tekende een winst op van 0,54 procent. De AEX-index in Amsterdam sloot 0,8 procent hoger.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees