Winterevenement landt op Sint-Pietersplein op 23 november

IJspiste Winterdroom dit jaar langer

Foto: Dominique Dierick

GENT - Voor de derde keer op rij strijkt Winterdroom dit jaar neer op het Sint-Pietersplein met haar winterdorp met een ijspiste en reuzenrad. Vanaf 23 november kan er opnieuw geschaatst worden. Nieuw deze winter is dat de ijspiste een pak smaller, maar langer zal zijn en voor een stuk overdekt, "ideaal voor curling of ijshockey", zegt organisator Dirk Schockaert van vzw Uitbureau.

De vzw Uitbureau heeft van het Gentse stadsbestuur voor de derde keer op rij de toestemming gekregen om het winterevenement te organiseren op het Sint-Pietersplein. Vanaf 23 november tot en met 6 januari 2013 kunnen Gentse schaatsers zich er opnieuw uitleven op een ijspiste.

"Dit jaar wordt een stuk van de piste overdekt. Daar kunnen kinderen schaatsen of curling- of ijshockeywedstrijden doorgaan", zegt Dirk Schockaert van Uitbureau. "Bovendien wordt de ijspiste een stuk smaller en langer. Ze komt opnieuw echt centraal in het dorp te liggen. Alles wordt rondom de ijspiste gebouwd."

Reuzenrad

Traditioneel wordt er ook opnieuw een reuzenrad neergepoot op het plein. "Dat kan een ander zijn dan vorig jaar, dat ligt nog niet vast. Misschien is het tijd voor een reuzenrad met cabines. Dan is het voor de bezoekers niet zo koud als ze er boven in zitten", aldus Schockaert. Nog op het plein: nostalgische kermisattracties zoals een paardenmolen en kindermolen. 

"Bovendien denken we er aan om alle groepen bezoekrrs hun eigen hoekje te geven op Winterdroom. We hebben vorig jaar een behoeftenonderzoek gedaan bij de bezoekers en daaruit bleek dat studenten, senioren of clubs allemaal andere dingen verlangen van Winterdroom."

Kunstgras

"Een mogelijkheid is een hoekje met kunstgras en houtsnippers en ruimte voor een dj-tafel waar studenten zich kunnen ontspannen. Een ander idee is kaartingen organiseren om kaartvlubs te trekken. Alles moet nog vast gelegd worden. We hebben nog veel werk om alles op tijd klaar te krijgen."

Uitbureau hoopt op betere weersomstandigheden. "Vorig jaar was een van de slechtste edities omdat we 22 dagen regen hadden", zegt Schockaert. "Hopelijk regent het dit jaar wat minder en sneeuwt het een keer."

Winterdroom op het Sint-Pietersplein
van 23/11/12 tot en met 06/01/13
www.winterdroom.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio