Mode

Londense expo stelt mooiste jurken Valentino tentoon

Londense expo stelt mooiste jurken Valentino tentoon

Foto: rr

Het Londense Somerset House brengt eind dit jaar een hommage aan de Italiaanse modeontwerper Valentino. Op de tentoonstelling 'Valentino: Master of Couture' zullen meer dan 130 van zijn mooiste ontwerpen te zien zijn.

En daar zitten enkele unieke pareltjes tussen, zoals de trouwjurk die Jackie Kennedy in 1968 uitkoos voor haar huwelijk met de Grikese scheepsmagnaat Aristoteles Onassis en de jurk die actrice Julia Roberts droeg toen ze in 2001 een Oscar in ontvangst mocht nemen voor haar rol in 'Erin Brockovich'.

'Elk van deze ontwerpen heeft een prachtig verhaal', vertelde Valentino aan de Britse Vogue. 'Het atelier maakte ze met de hand, en het duurde uren, soms dagen om ze af te werken. Het is dan ook jammer dat deze jurken buiten de catwalkshows en evenementen nauwelijks werden gezien. Dat ze nu kunnen worden voorgesteld aan een groot publiek, is daarom ook uniek', aldus de ontwerper.

Curators van dienst - Alistair O’Neill, Patrick Kinmonth en Antonio Monfreda - proberen de 50-jarige carrière van Valentino ook met foto's, uitnodigingen en persoonlijke objecten van de ontwerper te illustreren. De tentoonstelling Valentino: Master of Couture' zal lopen van 29 november 2012 tot en met 3 maart 2013.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees