Geen Bretelle door Brussel dit jaar

BRUSSEL - Er komt dit jaar geen Bretelle. Het evenement was aan zijn vijfde editie toe, maar de organisatoren hebben besloten een pauze in te lassen om voldoende tijd te laten voor het concretiseren van het akkoord over de staatshervorming. Dat meldt Le Soir donderdag en wordt in een communiqué bevestigd door de organisatoren.

De Bretelle is een politiek-sportief evenement dat in 2008 het levenslicht zag als Franstalig antwoord op De Gordel. De fiets- en wandeltocht vond steeds plaats op dezelfde dag als De Gordel en ijverde voor het versterken van de banden tussen Brussel, de rand en de gewesten.

"September zal ook in het teken staan van de kiescampagne en dan moet de aandacht van de kiezers gaan naar gemeentelijke thema’s zoals de levenskwaliteit in onze gemeenten, veiligheid, netheid, het gemeentelijk onderwijs, de lokale economie, werkgelegenheid,...", aldus Yvan De Beauffort, initiatiefnemer en MR-gemeenteraadslid in Schaarbeek.

De organisatie wil naar eigen zeggen te allen prijze vermijden dat de sterke boodschap van de Bretelle wordt misbruikt door om het even welke partij of zou worden gebruikt om de aandacht af te leiden van de socio-economische problematiek.

Dat het evenement in 2012 wordt afgelast, hoeft niet het einde te betekenen van de Bretelle. De komende maanden hebben de organisatoren ontmoetingen met burgemeesters en verantwoordelijken van de diverse machtsniveaus om meer inzicht te krijgen in het belang van het evenement.

In de Vlaamse rand wordt op 2 september voor de laatste keer de Gordel georganiseerd in zijn huidige vorm. Vanaf 2013 wordt het evenement op een andere manier ingevuld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees