Syrische gezondheidsminister nieuwe premier

Syrische gezondheidsminister nieuwe premier

Wael Al-Halki. Foto: afp/belga

De Syrische president Assad heeft donderdag minister van Gezondheid Wael Al-Halki aangewezen als nieuwe premier van het land. Dat meldt de staatstelevisie. Inmiddels lijkt de oppositie de strijd in Aleppo stilaan te verliezen.

Eerder deze week vluchtte de vorige premier, Riad Hijab, nog het land uit, na amper twee maand in het ambt. Woensdag arriveerde hij in Jordanië. Het was een vernederende klap voor het regime-Assad, dat in een officiële verklaring liet weten dat Hijab ontslagen was, zonder daar een reden voor te geven.

Wael Al-Halki moet die historie nu doen vergeten. Hij is lid van Assads regerende Baath-partij en is afkomstig van de stad Daraa. De man is 48 jaar oud en doet al sinds 2000 aan politiek.

Oppositie verliest greep op Aleppo

In de Syrische stad Aleppo werd donderdag nog steeds hevig gevochten. Met name in de wijk Salaheddine, maar ook in wijken in het noordoosten en het zuidwesten van de stad, gingen regeringsmilitairen en rebellen elkaar met grof geschut te lijf. Dat zeiden de Lokale Coördinatiecomités en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Woensdag opende het Syrische leger een grondoffensief op de rebellenposities in de stad. Diezelfde dag liet president Bashar Assad weten dat zijn troepen Salaheddine volledig in handen hebben gekregen.

Die boodschap leek wat voorbarig, maar de strijd in de stad lijkt nu langzaamaan toch in het voordeel van het regeringsleger te worden beslecht. De druk wordt zozeer opgevoerd dat de rebellen de greep op hun bolwerken beetje bij beetje verliezen.
 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees