Russische premier woedend over mislukte raketlancering

Russische premier woedend over mislukte raketlancering

Foto: EPA

De Russische premier Dmitri Medvedev wil na de mislukking van de zware Proton-draagraket de schuldigen zwaar bestraffen.. Het aanzien van Rusland heeft een deuk opgelopen en de schuldigen moeten ter verantwoording worden geroepen, zei hij donderdag.

In de nacht van maandag op dinsdag mislukte de Russische missie om een Proton-M draagraket in een baan rond de aarde te brengen. Door deze mislukte missie, die 150 miljoen euro kostte, moeten de kunstmanen, de Russische Express-MD2 en de Indonesische Telkom-3, weer naar beneden gehaald.

Wat ook de oorzaak moge zijn, 'wij verliezen autoriteit en miljarden roebels', aldus de regeringsleider in een hard, door Russische perbureaus verspeid persbericht. Medvedev zei dat hij op een crisisvergadering volgende week de namen van de verantwoordelijken voor het falen moet kennen.

Sinds een jaar kent Moskou een reeks mislukkingen bij raketlanceringen, waaronder ook met de Marssonde Phobos-Grunt. Er is inmiddels een onderzoek op touw gezet naar de oorzaak van het probleem met de Proton-M raket.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees