"Kabinetsfunctie was tijdelijk"

Kabinetschef Milquet naar magistratuur

Kabinetschef Milquet naar magistratuur

Cédric Visart de Bocarmé Foto: belga

Cédric Visart de Bocarmé, een van de drie kabinetschefs van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet, keert terug naar de magistratuur. 'Mijn functie bij het kabinet was tijdelijk, dat heb ik van bij het begin duidelijk gemaakt', aldus Visart de Bocarmé.

Cédric Visart de Bocarmé, gewezen procureur-generaal van Luik, maakte sinds januari deel uit van het kabinet-Milquet. Zijn benoeming leidde toen tot heel wat kritiek, omdat die inging tegen een aanbeveling van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ). De HRJ is immers gekant tegen de detachering van leden van het openbaar ministerie naar kabinetten buiten dat van Justitie.

'Ik ben 59 jaar, als ik nog enkele functies binnen de magistratuur wil bekleden, moet ik dat nu doen, voor het te laat is. Ik beschouw mijn tweede politieke ervaring als een positieve periode, maar ik ben een man van de magistratuur', zegt de ontslagnemende kabinetschef.

Visart de Bocarmé ontkent niet dat het advies van de HRJ een invloed heeft gehad. 'Ik kan die aanbeveling niet negeren zonder gevolgen voor mijn verdere carrière te riskeren. Desalniettemin denk ik nog steeds dat een magistraat nuttig kan zijn bij Binnenlandse Zaken.'
 
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees