Twee minderjarigen naar jeugdinstelling voor gewapende overval

ANTWERPEN - De lokale politie van Antwerpen heeft twee minderjarigen van 15 en 17 opgepakt voor twee gewapende overvallen. Ze werden door de jeugdrechter in de gesloten jeugdinstelling van Everberg geplaatst. Een 13-jarige die ervan verdacht wordt tipgever te zijn geweest, werd in Mol geplaatst. Dat meldt het parket van Antwerpen.

De twee overvallen vonden vorige maand plaats. Op 23 juli overvielen twee gewapende kerels een oudere vrouw in haar appartement in Antwerpen. Ze maakten cash geld en haar bankkaart buit. Een dag later pleegden dezelfde daders een overval op een krantenwinkel in de Rozemaai. Ze gingen er met geld en sigaretten vandoor. Zowel de oudere vrouw als de uitbaatster van de winkel bleven ongedeerd, maar waren wel danig onder de indruk.

De twee overvallers werden op 29 juli gearresteerd en legden bekentenissen af. Twee dagen later pakte de politie nog een 13-jarige op. Hij was niet bij de feiten zelf aanwezig, maar was mogelijk de tipgever. Hij gaf toe dat hij geld had afgehaald met de bankkaart van de oudere vrouw.

Corrigeer

NIEUWS