Interieur

MoMa zet design voor kinderen in de kijker

MoMa zet design voor kinderen in de kijker

Foto: moma

Niet alle ontwerpers hebben altijd evenveel oog voor de kleinsten onder ons, maar we kunnen er niet omheen dat afgelopen eeuw enorm veel objecten op kindermaat werden ontworpen. Van speelgoed tot kinderbedjes, de expo 'Century of the Child: Growing by Design' in het New Yorkse Museum of Modern Art zorgt voor een leuk overzicht.

Curator Juliet Kinchin liet zich inspireren door het boek Century of the Child van de Zweedse onderwijshervormer Ellen Key dat in 1900 verscheen, en waarin werd voorspeld dat de 20ste eeuw veel goeds zou brengen voor de kleinsten onder ons.

Om dat te illustreren bracht Kinchin meer dan vijfhonderd ontwerpen samen, die tussen 1900 en 2000 speciaal voor kinderen zijn gemaakt. Blikvangers zijn onder meer de houten kruiwagen van Gerrit Rietveld en Bauhaus kindermeubelen van Alma Siedhoff-Buscher. Daarnaast is er ook speicifieke aandacht voor de architectuur van scholen en kinderziekenhuizen.

'Century of the Child: Growing by Design, 1900-2000' loopt nog tot 5 november 2012 in het Museum of Modern Art. Meer info vindt u terug op de website.


Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees