Politie communiceert via Twitter en Facebook tijdens Rimpelrock en Pukkelpop

Politie communiceert via Twitter en Facebook tijdens Rimpelrock en Pukkelpop

Foto: rr

HASSELT - Tijdens Rimpelrock zaterdag en Pukkelpop volgende week zal de lokale politie van de zone Hazodi (Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek) voor de eerste keer via de sociale media Twitter en Facebook communiceren. Dat maakte woordvoerster Dorien Baens van de politiezone donderdag bekend.

'De politie wil op die manier haar inwoners en de festivalgangers heel snel correcte informatie uit eerste hand geven', aldus Baens. 'Anderzijds is de politie zo ook makkelijk en snel bereikbaar voor inwoners en bezoekers.'

'De communicatie zal vooral gaan over de verkeerssituatie in de omgeving van het festivalterrein, maar ook andere veiligheidsaspecten komen aan bod, zoals waarschuwingen voor fenomenen als gauwdiefstallen', legde de politiewoordvoerster uit.

Tijdens Rimpelrock zal het Twitterkanaal tussen 8 en 1 uur permanent bemand. Op Pukkelpop kan je de politie via de sociale media elke dag bereiken tussen 10 en 4 uur. Bedoeling is dat het medium ook interactief gebruikt wordt en dat bezoekers via Twitter de politie rechtstreeks kunnen contacteren.

De lokale politie is op Twitter via @PZHAZODI of op Facebook via de pagina 'Politie HAZODI' te volgen. De politie maakt tijdens Rimpelrock en Pukkelpop altijd gebruik van de hashtags #rimpelrock of #pkp12.

Hazodi blijft natuurlijk ook via het telefoonnummer 011-26.23.60 bereikbaar en op de website zal de nodige informatie verschijnen.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio