Mode

Diana Vreeland geëerd met tegel op de Walk of Style

Diana Vreeland geëerd met tegel op de Walk of Style

Foto: photonews

De bekende modejournaliste Diana Vreeland wordt postuum geëerd met een tegel op de Rodeo Drive Walk of Style, de modieuze tegenhanger van de Hollywood Walk of Fame.

Vreeland is de negentiende persoon die een eigen tegel krijgt op de Walk of Style. Die werd in 2003 geïntroduceerd door de stad Beverly Hills als hommage aan stijllegendes en hun bijdrage aan de modewereld. Zo werden Giorgio Armani, Donatella en Gianni Versace, Tom Ford, Manolo Blahnik en Mario Testino de afgelopen jaren al geëerd.

Op 10 september is het de beurt aan Diana Vreeland, een Franse columniste en moderedactrice die onder meer werkte voor Harper's Bazaar, Vogue en het Costume Institute of the Metropolitan Museum of Art. De immer stijlvolle Vreeland kreeg in 1965 ook een plekje in de International Best Dressed List Hall of Fame. De journaliste - die in 1989 overleed - was ook diegene die presidentsvrouw Jacqueline Kennedy kledingadvies gaf tijdens de verkiezingscampagne van haar man.

Later deze maand komt er ook een documentaire over haar uit, 'Diana Vreeland: The Eye Has To Travel', geregisseerd door de vrouw van haar kleinzoon. In oktober volgt een boek met dezelfde titel.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees