Onverwacht minder werkloosheidsuitkeringen aangevraagd in VS

Minder Amerikanen hebben tijdens de eerste week van augustus voor het eerst een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat kan wijzen op een verder aanzwengelen van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Dat blijkt uit gegevens die het departement Werk donderdag in Washington publiceerde. Analisten hadden een stijging verwacht. In de maand juli werden goede jobcijfers voorgelegd.

Het aantal Amerikanen dat in de eerste week van augustus voor het eerst een aanvraag tot werkloosheidsuitkering indiende, daalde met 6.000 tot 361.000. Dat is 1,6 procent minder dan een week voordien, toen er een stijging was bij de nieuwe aanvragers van 2 procent. Analisten hadden echter een stijging verwacht tot 370.000.

Dat er minder ontslagen vallen, kan betekenen dat werkgevers genoeg economische vraag zien om hun werknemers in dienst te houden. Een signaal dat 's werelds grootste economie aan het herstellen is, aldus analisten.

Eurocrisis en Amerikaanse verkiezingen

'De arbeidsmarkt is traag maar gestaag aan het verbeteren, ondanks alle onzekerheid gecreëerd door de Europese financiële problemen en de Amerikaanse verkiezingen', aldus Joel Naroff, analist en voorzitter van Naroff Economic Advisors. 'Er is geen reden om te denken dat een toename van het aantal jobs niet herhaald kan worden in de komende maanden', luidt het.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Werk lagen de Amerikaanse jobcijfers voor juli hoger dan verwacht, maar steeg de werkloosheidsgraad tot het hoogste niveau in vijf maanden. In juli kwamen er 163.000 banen bij.
 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees