De Spelen op tournee in Dendermonde

Dendermonde -

De slotdag van de Olympische Spelen in Londen kan zondag live en zeer actief beleefd worden in het stadscentrum van Dendermonde.

De provincie Oost-Vlaanderen wil haar jonge inwoners aanzetten tot een sportievere en gezondere levensstijl. Daarom worden voor kinderen tussen 3 en 15 jaar beweegdagen georganiseerd in diverse gastgemeenten. Op 12 augustus is Dendermonde de gaststad. Alle kinderen kunnen dan voor één dag in de huid kruipen van een Olympische atleet en zelfs een ‘gouden’ medaille behalen.

De Grote Markt, de Vlasmarkt, de Brusselsestraat en de Oude Vest vormen het decor van de ‘Spelen op tournee’. De deelnemers kunnen terecht aan 32 sportstanden en allerhande bijzonder sportieve attracties. Tussen 18 en 19.30 uur is er animatie met interviews, live beelden van de Olympische Spelen, dansdemo's en straattheater. Daarna treedt de Ketnetband op en vanaf 20.30 uur wordt de slotceremonie uitgezonden op groot scherm.

Voor deze activiteiten worden de locaties vanaf 12 uur verkeersvrij gehouden en mag daar al vanaf 7 uur niet geparkeerd worden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio