Zuid-Amerikaanse klanken op 6de vijverconcert

Zuid-Amerikaanse klanken op 6de vijverconcert

Geen Picon maar exotische cocktails aan Papes Pitten dit jaar. Foto: STEFAAN BEEL

Lichtervelde -

Op woensdag 15 augustus vindt het zesde vijverconcert plaats rond de Papes Pitten. Dit jaar wordt de Picon ingeruild voor zuiderse cocktails en muziek.

Elke twee jaar worden de Papes Pitten, op de grens met Torhout, door De Burgersgilde omgetoverd tot één groot festivalterrein. ‘Hoofdact is dit keer Radio Negra, die om 19 uur zal optreden’, zegt Elsie Labens. ‘De band brengt reggae, ska, rumba en salsa. Vorig jaar stonden ze nog op Polé Polé, dit jaar in Lichtervelde.’

De groepen Road Ctrl en Big in Belgium zorgen voor het voorprogramma vanaf 16 uur. Road Ctrl is een vierkoppige rockband uit het Ieperse, die zal zorgen voor rock-’n-roll op de Papes Pitten. Met Big In Belgium is er een link met Lichtervelde want bij die coverband speelt ex-Lichterveldenaar Eddy Balduck.

Om ook gezinnen te lokken, wordt er een speciaal kinderprogramma uitgewerkt. Op het festivalterrein zal er onder meer een clown rondlopen, kunnen kinderen zich laten schminken en is er een speciale tent met kinderanimatie op maat.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio