Animo kraakt bouwgrond uit protest tegen hoge prijzen

Animo kraakt bouwgrond uit protest tegen hoge prijzen

De jongeren sloegen hun tenten op op een stuk bouwland. Foto: credit

TIELT -

Leden van de politieke jongerenbeweging Animo Tielt hebben donderdagavond een bouwgrond langs de Plantinstraat ‘gekraakt’. Ze protesteerden tegen tegen de hoge vastgoedprijzen.

De jongeren pootten hun tentje neer op een stuk bouwgrond in de Plantinstraat waar binnenkort nieuwe huizen komen. ‘We willen hiermee de torenhoge huizen- en grondprijs in onze stad aanklagen’, vertelt Nick Colman. ‘Veel jongeren kunnen zich geen huis permitteren. Daarom gaan we als protest één nacht kamperen op bouwgrond van een projectontwikkelaar.’

De Animo-jongeren protesteren vooral tegen de grootgrondbezitters, die hun gronden slechts met mondjesmaat op de markt brengen. Ze doen diet om de grondprijs kunstmatig hoog te houden, menen de jongeren.

Animo heeft een schijnbaar eenvoudige oplossing voor dit probleem: ‘De belasting op onbebouwde percelen en leegstaande panden moet aangepast worden’, meent Lynn Verstraete. ‘Niet voor ouders die een grond reserveren voor hun kinderen, wel voor projectontwikkelaars en grootgrondbezitters. Zij moeten worden aangemoedigd om hun gronden te koop aan te bieden.’

Verder vinden de jongeren dat er meer woongebieden aangesneden moeten worden en dat het aanbod op de huurmarkt moet vergroten. Ze vragen ook een doorgangswoning waar jongeren tijdelijke terecht kunnen tegen een lage huurprijs.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio