Wereldrecordpoging ten voordele van muco-patiënten

Londerzelenaar wil het grootste munttapijt leggen

Londerzelenaar wil het grootste munttapijt leggen

Luc Van Der Stocken (centraal aan de laptop) tijdens een vergadering in GC Gerard Walschap in Londerzeel. Foto: jhp

Londerzeel -

Londerzelenaar Luc Van Der Stocken wil het wereldrecord munttapijt leggen verbeteren ten voordele van de mucoviscidosepatiënten. Voor het munttapijt zijn 100.000 muntjes nodig. Van Der Stocken hoopt 100.000 euro in te zamelen voor de Muco Vereniging.

‘Ik had een gesprek met Yens Meysmans, de zoon van mijn zus, die zelf een mucoviscidosepatiënt is, en die me overtuigd heeft om iets voor muco-patiënten te ondernemen’, zegt Luc Van Der Stocken.

‘Yens vertelde me dat er betere medicatie is gevonden voor de minst zware groep. Jammer genoeg hoort hij daar niet bij. Aan de basis van de ziekte ligt een defect gen. Het is ook de meest frequente ernstige erfelijke ziekte in ons land. De aandoening kan de ademhaling of de spijsvertering aantasten, maar meestal is het een combinatie van de twee. In België treft de ziekte 1.500 kinderen en jongvolwassenen. Iedere week wordt in België 1 kind met mucoviscidose geboren. Mucoviscidose is nog altijd een levensbedreigende ziekte, iets wat snel vergeten wordt.’

‘Voor nieuw onderzoek naar betere medicatie is geld nodig, daarom wil ik met mijn evenementenbureau ‘SFEST’ mijn steentje bijdragen. We willen 100.000 muntjes van 10, 20, 50 eurocent en 1 en 2 euro verzamelen en naast elkaar leggen om zo het wereldrecord munttapijt leggen te verbreken. Het resultaat wordt op de grote evenementendag op 25 augustus voorgesteld.’

Kinderanimatie

Het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom staat dan de hele dag volledig in het teken van ‘Muco Hoopt!’. Zo kunnen de kinderen vanaf 10 uur genieten van kinderanimatie met als apotheose het optreden van de Ketnet Band en Kaatje. Ook Karel en de Kikker zullen langs komen om de kinderen te animeren. ‘We voorzien verder op twee podia optredens met Gabriel Scar, Sugarfree, BabyDry, The Soulbrothers, Stash en Paul Michiels en op het tweede podium DJ Sets met DJ Jonaz, Steve Slight, DJ Stan, Dj Seppos en de twee bekende namen die ook op Tomorrowland speelden : Mark with a K en Demoniak’, zegt Van Der Stocken.

Gezicht van het evenement is muco-patiënte Michelle Geudens. Ze werd bekend door haar gesprek in de Laatste Show en kreeg nadien de steun van politicus Bart De Wever in haar strijd tegen mucoviscidose. Michelle is zelf muco-patiënte en heeft haar zus, eveneens muco-patiënte, verloren.

Luc Van Der Stocken hoopt op veel belangstelling voor zijn uniek project en wil de mensen aanmoedigen om in het spoor van Music For Life ook ludieke acties voor de Muco Vereniging te organiseren. Een deel van de opbrengst van de actie gaat naar de Belgische Liga voor Mucoviscidose en zal gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Het andere deel gaat rechtstreeks naar de patiënten zelf.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio