College moet nagaan of dader toerekeningsvatbaar is

Stekende stalker blijft in gevangenis

Stekende stalker blijft in gevangenis

Gilles De Meulemeester verscheen gisteren voor de raadkamer, die besliste de man in de cel te houden.  Foto: pma

Oudenaarde/Zwalm -

Gilles De Meulemeester, die zondagavond zijn ex-vriendin Gina Wirken en haar zoon Sirius Vermeire neerstak, verscheen gisteren voor de raadkamer van Oudenaarde. Die besliste een college aan te stellen om te onderzoeken of de man toerekeningsvatbaar is.

Met een handdoek over het hoofd werd Gilles DeMeulemeester dubbel geboeid de raadkamer binnen geleid, geflankeerd door Meester Griet Amerijckx van het kantoor van Meester Jef Vermassen. Tijdens een korte zitting werd beslist dat de beklaagde in de cel blijft.

‘Ik ken de man al lang’, zegt Jef Vermassen. ‘Ik was zijn raadsman bij vroegere feiten waarvoor hij geïnterneerd is geweest. Hij werd op termijn op proef vrijgelaten, het laatste anderhalf jaar was hij definitief vrij. Gezien zijn verleden heeft de rechter beslist om een college van drie psychiaters aan te stellen die moeten uitmaken hoe de geestelijke gezondheid van mijn cliënt is. De man is voor mij geestesziek. Ik ben zelf niet naar de zitting geweest omdat het duidelijk is dat de man in de cel moet blijven. Dat is logisch gezien de ernst van de feiten. Je ziet, hij is uiteindelijk hervallen. Waarom de politie hem zondag heeft vrijgelaten nadat hij opgepakt was voor stalking weet ik niet.’

De politie van het Oost-Vlaamse Zwalm pakte zondag Gilles De Meulemeester op wegens het stalken van zijn ex-vriendin Gina Wirken. Want hoewel hun relatie al een tijd voorbij was, kwam de man regelmatig op haar deur bonken en roepen. Na verhoor mocht hij beschikken maar keerde ’s nachts terug naar haar woning. Langs de achterzijde beukte hij een deur in, stormde gewapend met een mes naar boven en stak daar zijn ex en haar zoon neer.

Aan de beterhand

Beide slachtoffers werden in levensbedreigende toestand afgevoerd naar het UZ in Gent en het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem. Gina Wirken kreeg meerdere messteken in het hart en de longen, Sirius kreeg vier steken in de hartstreek. Deze laatste liet ons gisteren van op zijn ziekbed weten dat beiden aan de beterhand zijn. ‘Met mij is het goed, met mama komt het ook in orde. Over de feiten zelf wil ik niks meer kwijt.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio