Loopcriterium van de Kust ontsierd door incident

Buurtbewoner krijgt slaag van loper

Bredene -

Een buurtbewoner kreeg tijdens het Loopcriterium van de Kust rake klappen van een loper omdat hij vroeg om niet in zijn voortuin te lopen. De man liep een gekneusde schouder, een whiplash en een lichte hersenschudding op.

Het Loopcriterium van de Kust organiseert tijdens de zomer elf loopwedstrijden in tien kustgemeenten. Woensdag vond de wedstrijd van negen kilometer in Bredene plaats, maar langs het parcours werd het lopen ontsierd door een incident. Een buurtbewoner vroeg enkele lopers om niet meer in zijn voortuin te lopen, maar kreeg enkele klappen en een scheldtirade als antwoord.

‘Onbegrijpelijk. De verdraagzaamheid in deze maatschappij is soms ver te zoeken’, zucht slachtoffer P.L. ‘Er hadden al tientallen lopers mijn planten vertrappeld, toen ik besliste om een kijkje te gaan nemen buiten. Ik vroeg toen gewoon op een vriendelijke manier aan een zestal lopers om op de openbare weg te lopen in plaats van in mijn tuin. Een koppel reageerde echter furieus. Ik kreeg een vuistslag in het gezicht. Toen ik weer rechtstond, kreeg ik nog een karateschop, waarna ik met mijn hoofd achterover op de grond viel. Ik begreep niet wat er gebeurde. Alles ging zo snel. Zo'n reactie had ik nooit verwacht.’

Aanvaller geïdentificeerd

P.L. liep een gekneusde schouder, een whiplash en een lichte hersenschudding op. Hij was twee dagen arbeidsongeschikt en diende klacht in bij de politie. ‘De verwondingen zullen wel meevallen en maandag ga ik wel opnieuw aan het werk. Maar vooral het principe stoort mij’, zegt P.L.

De Bredenaar kon samen met de politie na de aankomst van de wedstrijd de agressor aanduiden. De man en zijn vrouw werden verhoord door de politie.

‘Ze probeerden even om de rollen om te draaien en beweerden dat ik een duw gaf. Gelukkig zijn er voldoende getuigen, onder wie iemand uit de straat en enkele lopers die alles zagen gebeuren en bereid zijn een verklaring af te leggen. We zullen dit in elk geval niet zo laten’, besluit P.L.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio