Christophe Sleurs focust nu op BK

WETTEREN - Christophe Sleurs, debutant op de internationale scène, moest op het EK tijdrijden bij de beloften met een 28ste plaats tevreden zijn.

'De omstandigheden van zo een kampioenschap waren totaal nieuw voor mij’, zegt de Limburger van VL Technics-Abutriek CT, die een zeer goede sfeer detecteerde bij de Belgische ploeg. ‘De adrenaline gierde door mijn keel en zorgde er voor dat ik een iets te snelle start nam. In het tweede gedeelte, zijwind speelde vanaf dat moment parten, kwam ik mezelf tegen. Toen ik een domme stuurfout maakte en in de graskant terechtkwam, was ik de concentratie kwijt. Dat kostte me wel wat tijd’, aldus de belofte uit Lommel.

‘Vooraf stelde ik 30'30'’ voorop. De klok stopte na 30'58'’. Was er die stuurfout niet, dan had ik nog iets beter gedaan. Vanaf nu gaat de focus naar het BK in Lac de l'Eau d'Heure. Vorig jaar had ik de beste tijd tot de laatste drie renners aan hun chronorit begonnen. Finaal werd ik vierde. Beter doen, is de uitdaging. Deze keer mag ik met niets minder dan een podiumplaats tevreden zijn.’

Vandaag komt ook Jessie Daams nog in actie in de wegrit voor beloften.

Daams en co beginnen om 13 uur aan een wedstrijd over 129km.

Corrigeer