Kevin De Jonghe blijft onder de verwachtingen

Kevin De Jonghe blijft onder de verwachtingen

Woensdag in het BK tijdrijden vind ik wel een parcours op mijn maat’, zegt Kevin De Jonghe. Foto: mvh

WETTEREN -

Lotte Kopecky zorgde voor de middag voor een straaltje zon. Na de middag waren veel ogen op haar dorpsgenoot Kevin De Jonghe gericht. De renner van Topsport Vlaanderen-Mercator kon de verwachtingen niet inlossen.

Vorig jaar eindigde Schellenaar Kevin De Jonghe in het Italiaanse Offida achtste. Een jaar later is het logisch dat men beter verwacht van een renner met een profstatus. Bondscoach Jean-Pierre Dubois evalueerde de tijdritten van Kevin De Jonghe, Victor Campenaerts en Christophe Sleurs. ‘Ze begonnen alle drie sterk en reden doorlopend rond de 50km per uur. Na een 15 kilometer stokte het raderwerk op een stuk weg waar zijwind parten speelde. Eens de wind pal op de neus explodeerden de benen’, zei een zuchtende Dubois. ‘Dit was iets voor krachtmensen. De Jonghe kan verzachtende omstandigheden inroepen. In juni waren de bloedwaarden niet wat ze moesten zijn. Er volgde gedwongen rust in een periode dat Kevin naar deze periode moest opbouwen. Dat laat zich gevoelen. Onderschat overigens dit deelnemersveld niet’, nam Jean-Pierre het op voor De Jonghe.

De Jonghe was een hoopje ellende. Na de cooling down op de rollen gaf Kevin tekst en uitleg.

‘Met de wind in de rug ging het goed, maar dat was maar schijn. Toen ik na een bocht serieus moest optrekken, moest ik meteen gaan zitten. Dat was een mentale tik. Ik kon het tempo niet meer optrekken en zakte steeds verder weg. Ik had geen spatje macht in de benen. Uiteraard is dit een geweldige tegenvaller. Dat dit niet meteen mijn uitverkoren parcours was, wil ik niet eens als excuus gebruiken.’

‘Nu alles in vraag stellen, doe ik niet. Ik ben pas 20 jaar en heb tijd zat om me te bewijzen. Ik heb het ooit gekund en dus moet het in de toekomst nog lukken. In de Ronde van Burgos had ik een goed gevoel en ook op training was het prima. Na een ronde van zes dagen kan het dat de eerste koers tegenvalt. Misschien ligt daar de reden verscholen waarom ik geen poot vooruit geraakte. Dit is een tik, maar ik moet verder. Woensdag is er het BK-tijdrijden in Lac de l'Eau d'Heure. Daar vind ik wel een parcours op mijn maat. Een goed resultaat zou goed zijn voor het zelfvertrouwen. Ik ontken immers niet dat ik met veel vragen zit en er voorlopig niet meteen een antwoord op krijg.’

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.