Nutsmaatschappijen nu al aan de slag, wegenwerken begin volgend jaar

Werken aan Den Dollar starten maandag al

Werken aan Den Dollar starten maandag al

De voorbereidende werken aan het kruispunt beginnen na het weekend. Foto: credit

Ninove -

De geplande megawerken aan het kruispunt Den Dollar gaan door. Meer zelfs. Maandag wordt met de voorbereidende werken begonnen. De eigenlijke wegenwerken vangen aan in het voorjaar van 2013.

De Vlaamse overheid wil de verkeersveiligheid en de doorstroming op het kruispunt Den Dollar in Ninove verbeteren door de aanleg van een 880 meter lange rotonde.

Tegen de plannen rees meteen hevig verzet van buurtbewoners en oppositiepartijen. Vooral het feit dat de woningen en handelszaken op het ‘eiland’ van de rotonde moeilijk bereikbaar worden en de vrees van de veiligheid voor zwakke weggebruikers zou verslechteren, in plaats van verbeteren, veroorzaakte ongenoegen. De buurtbewoners poogden de plannen te dwarsbomen, via juridische weg, evenwel vruchteloos.

Het kabinet van minister Hilde Crevits veegde de bezwaren van tafel. Eind juni keurde het Ninoofse stadsbestuur de gewijzigde plannen voor Den Dollar nog goed. Gisteren maakte het Agentschap Wegen en Verkeer bekend dat met de werken maandag wordt begonnen.

‘In een eerste fase zullen de nutsmaatschappijen er zes maanden aan de slag gaan. In het voorjaar van 2013 start de eigenlijke nieuwe aanleg. De eerste werkzaamheden zullen buiten de rijweg gebeuren. Pas halverwege oktober zullen de activiteiten van de nutsmaatschappijen een impact hebben op het verkeer’, zegt woordvoerster Sylvie Syryn.

‘In de week van 20 augustus wordt op de Albertlaan een doorsteek in asfalt aangelegd ter hoogte van de Gentsestraat om tijdens de werken het doorgaand verkeer zoveel mogelijk te garanderen. Vóór de start van de werken worden de buurtbewoners trouwens nog geïnformeerd.’

Handelaars verrast

Die buurtbewoners en handelaars dienen zich neer te leggen bij de start van de werken. Al reageren ze verrast dat het project zo snel van start gaat. ‘We hadden horen waaien dat er iets zat aan te komen maar we hadden nooit verwacht dat maandag alles al zou starten’, vertelt William Verleysen, één van de handelaars die de nieuwe rotonde niet ziet zitten. ‘We hebben de voorbije weken geprobeerd informatie in te winnen. Maar nergens kon men ons iets vertellen. Nu blijkt dat alles al geregeld was.’

Ook Groen-gemeenteraadslid Wouter Vande Winkel is verrast. ‘We hebben er alles aan gedaan om de werken tegen te houden’, zegt Vande Winkel die zijn visie zelfs tot op het kabinet van Crevits is gaan verdedigen. ‘Nu de werken van start gaan, kunnen we wellicht niets meer doen. Ik vrees dat Ninove na afloop van de werken met de gebakken peren zal zitten.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio