Gemeente Houtem bezorgt TWA alternatief voor happening

Gemeente Houtem bezorgt TWA alternatief voor happening

Foto: hls

Sint-Lievens-Houtem -

Het Houtemse gemeentebestuur biedt autoclub TWA het marktplein aan als alternatief voor de autohappening van 26 augustus op de terreinen van nv De Dijcker in Vlierzele.

De socialistische vakbond had gedreigd met acties als de happening bij De Dijcker zou plaats vinden. ABVV-vakbondsafgevaardigde Dirk Blanchart liet eerder deze maand autoclub weten dat zijn vakbond een autoshow niet zag zitten op de terreinen van het noodlijdend bedrijf. ‘Heel wat chauffeurs zullen bij de herstructurering hun job verliezen. Het is niet het moment om daar te feesten’, zei de vakbondswoordvoerder die dreigde met een blokkade. De TWA-club reageerde furieus op de boycot omdat zij niets te maken hebben met het bedrijf of met de herstructurering. De autoliefhebbers nemen het het zekere voor het onzekere en onderhandelden met de gemeente. Burgemeester Latoir (NH) bood de club de Markt aan voor zijn jaarlijkse familiedag.

‘Wij wijken niet voor een paar heethoofden van de vakbond’, zegt TWA-woordvoerder Dimitri Laneau. ‘We hielden een rondvraag bij het personeel van De Dijcker maar wij vonden nauwelijks iemand die problemen had bij onze familiedag. Het bleek duidelijk te gaan om een paar vakbondsmannen die aandacht wilden. Onze eigen ordediensten zouden een paar heetgebakerde actievoerders makkelijk de baas kunnen maar uit respect voor de gastvrije zaakvoerder Dirk De Bruecker zochten we een andere oplossing. We hebben respect voor het bedrijf en het personeel en willen niet dat er geharrewar ontstaat. We nemen het aanbod van de gemeente met dank aan en organiseren op 26 augustus onze TWA-familiedag op de Markt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio