Genkse arme klaren: ‘Bij ons zou Martin nooit welkom zijn'

Genkse arme klaren: ‘Bij ons zou Martin nooit welkom zijn'

Zuster Bénedicta. Foto: kvg

GENK -

De arme klaren in Genk hebben maar weinig begrip voor de keuze van hun medezusters in Malonne om Michelle Martin op te vangen.

De telefoon rinkelt in Genk al dagen onophoudelijk. Mensen kunnen maar niet begrijpen wat de arme klaren van Malonne bezielt om Michelle Martin onderdak te bieden. ‘Wij hebben daar niets mee te maken maar we moeten ons al dagen verantwoorden', reageert zuster Bénedicta van de Genkse arme klaren.

De Limburgse zusters kregen ook een brief van Jean Lambrecks in een poging de zusters in Namen op andere ideeën te brengen. ‘Wij betreuren de beslissing om Martin in een slotklooster onderdak te bieden', antwoordden de zusters. En verder: ‘Wij hopen dat er een betere en verantwoorde beslissing komt die voor iedereen aanvaardbaar is.'

Een duidelijke reactie, die diametraal ingaat tegen de keuze van de Waalse collega-zusters. ‘Het is simpel, onze taak bestaat erin om te bidden. Iemand opvangen hoort niet tot ons takenpakket', aldus zuster Bénedicta.

De Genkse zusters zijn formeel: ‘Hier zou Michelle Martin nooit welkom zijn. Ze heeft verschillende kansen gekregen en ze jammer genoeg niet gegrepen.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees