Aannemer wil schade niet vergoeden

Gemeente start rechtzaak na schade aan straat

Gemeente start rechtzaak na schade aan straat

Voor de berokkende schade in de Rodestraat werd wel een overeenkomst gevonden Foto: ssj

Alsemberg -

Omdat bij werken aan een woning in Alsemberg schade aan de straat is veroorzaakt en de aannemer niet met geld over de brug komt, is de gemeente een rechtzaak begonnen.

Wie schade toebrengt aan het Beerselse wegennet, heeft weinig kans om dat ongestraft te doen. Dat blijkt alvast na twee schadegevallen in de Beerselse deelgemeente Alsemberg. In een van de twee zaken komt het zelfs tot een rechtzaak.

Zo heeft het schepencollege onlangs beslist een advocaat aan te stellen, om zich zo burgerlijke partij te stellen en de geleden schade terug te vorderen.

‘Het gaat hier meer bepaald over schade in de Wolfpoortstraat’, weet burgemeester Hugo Casaer (CD&V). ‘In november van vorig jaar werd in die straat een woning gebouwd. Maar tijdens die bouwwerken heeft de aannemer schade veroorzaakt aan het wegdek. We hebben met die aannemer rond de tafel gezeten, maar we zijn niet tot een vergelijk gekomen. Daarom hebben we nu een advocaat onder de arm genomen om een schadevergoeding te verkrijgen. De herstelwerken hebben we intussen al uitgevoerd, en de raming ervan was 12 670 euro. Dat bedrag wensen we via een burgerlijke partijstelling terug te vorderen. Zulke schadegevallen komen na overleg meestal wel in orde, maar nu dus niet.’

Heraanleg

Het beste bewijs daarvan is een schadegeval na werken in het centrum van Alsemberg. De werken voor de collector Dworp fase 3C door een aannemer in opdracht van Aquafin, werden ook niet met de grootste zorgvuldigheid uitgevoerd. ‘In de Rodestraat was er niet alleen schade aan het openbaar domein. Ook het eigendom van een privépersoon is beschadigd geraakt’, vertelt burgemeester Hugo Casaer.

‘Maar die persoon is intussen wel al vergoed door de verzekeraar van de aannemer. Ook voor de gemeente is er in der minne iets geregeld kunnen worden, wat betekent dat wij ook een geldsom zullen krijgen. De werken zijn wel nog niet allemaal uitgevoerd. Bedoeling is om die hele straat opnieuw aan te leggen als we ze zullen aansluiten op het vernieuwde Winderickxplein.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio