Verpleegsters betogen voor achterstallig loon

Verpleegsters betogen voor achterstallig loon

De thuisverpleegsters voerden vrijdagmiddag actie. Foto: vrs

Sint-Truiden -

Zo'n dertien verpleegkundigen voerden vrijdagmiddag actie voor de kantoren van Thuisverpleging Anne-Marie aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden. Hun werkgever verkocht een deel van zijn activiteiten en de verpleegkundigen zijn, vanaf 1 augustus, aan de slag bij een nieuw bedrijf in Herk-de-Stad.

De dertien wachten naar eigen zeggen nog op hun loon van juli, het vakantiegeld en de andere wettelijke uitbetalingen die gepaard gingen met de overname.

Volgens Koenraad Switten, de zaakvoerder, is die achterstand te wijten aan de administratie en worden de resterende bedragen eerstdaags betaald. Het voormalige personeel vreest dat er een faillissement zit aan te komen en dat het moeilijk zal worden om aan hun vergoedingen te raken.

Ook Carla Renaerts wacht nog op haar geld. ‘We hebben zelfs bedreigingen gekregen, maar willen gewoon onze centen. Ik moet zelf nog 4.400 euro krijgen en we hebben nu de sociale inspectie verwittigd. Wachten is moeilijk. De meesten van ons hebben kinderen en die moeten ook eten op de plank krijgen.’

Switten reageert verrast. ‘Ik heb vandaag de eerste betalingen gedaan en door de overname had ik geen zicht op alle loonstaten en de papierenberg. Ik heb gewoon besloten om het bedrijf wat kleiner te maken en samen met mijn echtgenote Anne-Marie en nog drie verpleegkundigen verder te gaan. De overname is door een advocaat geregeld en daar zijn afspraken gemaakt, die ik ook nakom.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio