Actiecomité Stadslijn 1 geeft ook petitie af in Lier

Lier/Nijlen -

Een groep van 21 bewoners van Kloosterheide en Kessel-Statie, die eerder deze week een petitie overhandigden in Nijlen, zijn gisteren ontvangen op het Lierse stadhuis door plaatsvervangend burgemeester Els Van Weert (Lier Leeft) en schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko).

Ze overhandigden er een doorslag van hun petitie met 1.100 handtekeningen en mede-initiatiefneemster Ann Deckers las een open brief voor waarin stelling wordt genomen tegen de manier waarop De Lijn vanaf 1 september besparingen wil doorvoeren. Stadslijn 2 verdwijnt en Stadslijn 1 wordt herleid tot een uurrooster met vier ritten tussen Lier en Nijlen.

De beide mandatarissen traden de verzuchtingen van de bewoners volmondig bij. ‘We hebben begrip voor de verplichte besparingen van De Lijn, maar zijn van mening dat een vaste frequentie van de stadsbus absoluut nodig is, zij het misschien wel in licht afgeslankte vorm’ zeggen ze. ‘Een belbus volstaat niet. De stad heeft al overlegd met de burgemeester van Nijlen en heeft aan De Lijn gevraagd om samen met Nijlen opnieuw te worden ontvangen voor overleg. De stad doet daarbij concrete voorstellen aan De Lijn, zowel voor wat betreft de Stadslijn 1 als voor de regeling tijdens de zaterdagmarkt en andere evenementen.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio