Parket vervolgt bouwgroep Cordeel voor miljoenenfraude

Bouwgroep Cordeel, een van de grootste van het land, moet voor de raadkamer verschijnen voor grootschalige sociale fraude. Er zou sprake zijn van minstens 10 miljoen euro aan ontdoken RSZ-bijdragen, zo blijkt na vijf jaar onderzoek door het federaal parket. Dat meldt De Tijd vrijdag.

De bouwfirma liet de bekistingen voor grote constructies uitvoeren door onderaannemers die sociale lasten ontdoken. Bouwvakkers werden in het zwart uitbetaald met cash geld.

De firma’s werden op papier geleid door stromannen van Italiaanse origine uit Bergen en Charleroi. De tussenschakel tussen de onderaannemers en Cordeel zou een 47-jarige zakenman uit Aalter zijn geweest.

Ook gedelegeerd bestuurder Filip Cordeel moet voor de raadkamer verschijnen.
Het federaal parket wil geen commentaar geven. Volgens welingelichte bronnen overweegt het parket een minnelijke schikking te sluiten met de bouwgroep, aldus De Tijd.

Filip Cordeel bevestigt wel dat hij in november voor de raadkamer moet verschijnen. "We bespreken nog met onze advocaten of we zullen onderhandelen over een minnelijke schikking."
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees