Seks & Relaties

Schrijfster en cartooniste Fleur Van Groningen geeft advies met een knipoog

ADVIES. 'Ik ben al vijf jaar verliefd op dezelfde persoon'

ADVIES. 'Ik ben al vijf jaar verliefd op dezelfde persoon'

Foto: shutterstock

'Vijf jaar geleden leerde ik een meisje kennen en ik was op slag verliefd'. Schrijfster en cartooniste Fleur van Groningen geeft raad.

Hey Fleur,
Vijf jaar geleden leerde ik een meisje kennen en ik was op slag verliefd. Zij had toen een relatie. Inmiddels heeft ze een andere vriend en een kindje. We zijn vrienden geworden. Maar ik ben nog steeds verliefd op haar. Wat doe ik?
Jeroen B.

Ook verliefd worden op een onbereikbare medemens, valt onder bindingsangst. Het blijft bij veilig fantaseren zonder dat je iets in daden moet omzetten –masturberen niet meegerekend. Je zou kunnen beweren dat je geen bindingsangst hebt omdat jij wél wilt, maar zij niet. Maar dat jij al vijf jaar genoegen neemt met iemand die jou niet wil, is juist het bewijs. Vermoedelijk ben je onbewust bang om iemand héél dichtbij te laten. Dat heeft te maken met te veel zelfkritiek. Iemand die met jou samenleeft, ontdekt al jouw geheimpjes en mindere kantjes –die je voor een gewone vriend kunt verbergen– en zou die zelfkritiek kunnen bevestigen. En niets doet meer pijn dan kritiek van een geliefde. Zelfacceptatie is de enige oplossing voor je bindingsangst. Is dat te hoog gegrepen? Word dan verliefd op een idool. Wat denk je van Betty? Die heeft het dezer dagen veel te warm in haar nieuwe clip, te zien op YouTube. Dat wordt stomend gezellig, met de laptop in bed! Ps: Kom op, gun jezelf gewoon iemand die jou helemaal ziet zitten.

Heb je zelf een vraag voor Fleur? Mail ze naar fleur.van.groningen@nieuwsblad.be

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees