'Belangrijke maatschappijen dreigen Brussels Airport te verlaten'

Arnoud Feist Foto: AFP

'Belangrijke cargomaatschappijen zoals Singapore Airlines en Saudi Airlines dreigen Brussels Airport inmiddels links te laten liggen', waarschuwde CEO Arnoud Feist vandaag op een persconferentie, 'als er niet snel een oplossing komt voor de geluidsboetes die het Brussels Gewest uitdeelt.'

Het Brussels Gewest deelt al jaren boetes uit wegens geluidsoverlast aan maatschappijen die op de luchthaven in Zaventem vliegen. Er wordt ook al jaren juridische strijd over gevoerd, maar Brussel houdt voet bij stuk. De kwestie maakt onderhandelen met maatschappijen moeilijker, zegt Feist.

'De vliegtuigen vliegen volgens de instructies van Belgocontrol, een overheidsinstantie, en toch volgt er een boete van het Brussels Gewest. Dat krijg je niet uitgelegd', maakte Feist zich kwaad.

Onduidelijkheid

'Maatschappijen dreigen om niet meer op Brussel te vliegen als er niet snel duidelijkheid komt. Ook in onderhandelingen met nieuwe klanten zijn de boetes volgens de topman een struikelblok.'

'Er ontbreekt een federaal luchtvaartbeleid in België', vindt Feist, die ook nog zijn zijn beklag deed over de ongelijke behandeling van luchthavens in ons land. 'Een juridisch kader moet een level playing field creëren', legde hij uit, eraan toevoegend dat de luchthaven 'geen subsidies vraagt'.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees