Bijna 7.000 deelnemers halen eindstreep Dodentocht

Bijna 7.000 deelnemers halen eindstreep Dodentocht

Foto: if

BORNEM - In Bornem hebben zaterdagavond 6.815 deelnemers de finish van de Dodentocht gehaald. Deze 43ste editie lokte een recordaantal deelnemers: liefst 10.957 wandelaars verschenen vrijdagavond om 21.00 uur aan de start.

Zaterdagochtend om 7.00 uur kwamen de eerste deelnemers over de eindstreep. Zij hadden de 100 kilometer al lopend afgelegd en stonden al om 6.40 uur te wachten aan de finish, maar de aankomst gaat traditioneel pas om 7.00 uur open.

In de uren die daarop volgden, sijpelden de anderen binnen. De ene al wat vlotter dan de andere. De laatste wandelaar finishte om 21.40 uur.

'62,2 procent van de deelnemers heeft het gehaald. Door het goede weer hadden we een hoger percentage verwacht, maar blijkbaar hebben de koude van vrijdagnacht en de warmte van zaterdagmiddag toch meer invloed gehad dan we dachten', zegt persverantwoordelijke Francis Meeuws. Toch is hij heel tevreden over deze editie. 'We hadden een recordaantal deelnemers, het was mooi weer en er waren weinig of geen incidenten. Wij zijn absoluut tevreden.'

Vrijwilligers van het Rode Kruis stonden de hele nacht en dag paraat om de pijn van de wandelaars te verlichten. 'De meesten die beroep op hen deden, kloegen over blaren en spier- en gewrichtspijnen. De mensen van het Rode Kruis hadden hun handen vol, maar ze verzorgden niet meer of minder deelnemers dan de andere jaren', zegt Francis Meeuws.

Record

10.957 wandelaars stonden vrijdag aan de start van de 43ste Dodentocht in Bornem. Nooit eerder waren het er zoveel. Het vorige record dateert van de jubileumeditie van 2009 toen 10.793 wandelaars de nacht introkken. De wandelaars vertrekken op vrijdagavond om 21.00 uur en hebben 24 uur de tijd om de aankomst te bereiken. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio